Centrul de noapte din Suceava, ocupat mai mult de oameni ai străzii din alte localități

> „De multe ori, îi ducem în localitățile lor, însă, după o perioadă de timp, aceștia vin înapoi în Suceava” a declarat primarul Ion Lungu
 

Primăria municipiului Suceava va prelungi contractul de asociere cu Asociația „Lumină lină”, în vederea finanțării Centrului de noapte de pe lângă Biserica „Sfânta Vineri”, un proiect de hotărâre în acest sens fiind pus pe masa Consiliului Local. Șeful municipalității apreciază că, până acum, colaborarea cu unitatea de cult în cauză este una de succes, „centrul de noapte fiind ca și un serviciu externalizat al Primăriei Suceava”. „În fiecare an, în sezonul rece, acolo sunt găzduite persoanele care nu au cazare, fie că sunt de pe teritoriul municipiului Suceava sau din alte localități” a subliniat ocupantul fotoliului din Areni. Lungu a arătat că, în luna decembrie 2013, în centrul respectiv au fost adăpostite 34 de persoane, dintre care 21 oameni ai străzii din reședința de județ. În ianuarie 2014 au avut parte de câte un pat și o masă caldă 65 de persoane aflate dificultate, numai 25 fiind din Suceava. Pe parcursul acestei luni, la Centrul de noapte au fost cazate 52 de persoane fără acoperiș deasupra capului, 23 din Suceava. Astfel, de ocrotire în fața gerului și precipitațiilor s-au bucurat doar 69 de suceveni, ceilalți 82 fiind pripășiții de prin alte localități. „Prioritate au – mai ales pe timp de noapte – persoanele care nu au adăpost, femeile însărcinate, femeile cu copii, persoanele vârstnice, persoanele cu handicap și bolnavii cronic. Cei din Suceava rămân o mai mare perioadă de timp, în comparație cu cei care nu sunt din municipiu. Nu ascundem faptul că, de multe ori, pe aceștia din urmă îi ducem în localitățile lor, acasă, iar după o perioadă de timp, de una-două săptămâni, vin înapoi în Suceava” a declarat Ion Lungu. La fel ca și în ani anteriori, pentru asigurarea funcționării Centrului social de noapte și reinserție socială a persoanelor fără adăpost „Sfânta Vineri”, de la bugetul local al municipiului Suceava va fi alocată suma de 500.000 de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: