„Un mărțișor pentru literatura română”

În cadrul proiectului educațional „Călători în lumea lui Creangă”, secțiunea spectacol, pe data de 28 februarie, ora 12, va avea loc la Galeria de artă din Shopping City Suceava un program artistic intitulat „Un mărțișor pentru literatura română”, ediția a II-a.
 

Spectacolul va fi realizat de elevii școlilor gimnaziale partenere în proiect: nr. 4 și 8 Suceava, Măzănăești, Zaharești (Stroiești), Ipotești, Siminicea, Văratec, Ciprian Porumbescu. Coordonatoarele proiectului – prof. Pasăre Daniela, de la Școala Gimnazială Nr. 8 Suceava, și prof. Vasincu Oltea, de la Școala Gimnazială Măzănăești – informează că proiectul educațional se dorește „o evocare pertinentă a lui Ion Creangă, cel ce a fost și va rămâne pentru eternitate cel mai iubit și mai cunoscut povestitor român, supranumit și «Împăratul poveștilor»”. Aflăm că, prin activitățile propuse, „elevii vor prețui și cunoaște specificitatea unor opere literare ale autorului, în vederea păstrării pentru eternitate și prețuirii lui Ion Creangă, cel care a reușit să ridice proza românească din secolul trecut pe aceleași culmi pe care Eminescu propulsase limba literară în poezie, valorificând vorbirea omului simplu și ridicând-o la un nivel neegalat nici până astăzi”. Activitățile din cadrul proiectului vor continua în diferite școli sucevene. În luna mai, se are în vedere realizarea unei reviste cu ISBN, „care să oglindească activitățile desfășurate în cadrul acestui proiect”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: