În aceste zile, la CN „Petru Rareș”

Secția bilingvă francofonă este evaluată de experți

Reprezentanți ai Ministerului Educației Naționale, ai Serviciului de Cooperare din cadrul Institutului Francez din România și ai Ambasadei Franței la București sunt prezenți la CN „Petru Rareș” Suceava, în perioada 25-26 februarie, pentru a evalua și expertiza secția bilingvă francofonă.
 

Colegiul sucevean este unul dintre cele 27 de licee bilingve francofone din România incluse în proiectul bilateral franco-român „De la învățământul bilingv către filierele universitare francofone”. Acestea sunt abilitate să elibereze mențiunea specială „secție bilingvă francofonă” pe diploma de bacalaureat. Metodologia de organizare a secțiilor bilingve francofone precizează că liceele bilingve abilitate sunt evaluate după doi ani de la intrarea în programul bilateral franco-român, dar și periodic, pe parcursul participării la proiect. Secțiile bilingve francofone au, pe parcursul celor 4 ani de liceu, cursuri de „limbă și civilizație franceză” și de „discipline non lingvistice”, activități specifice organizate în cadrul „modulului interdisciplinar”, au o alocare orară a cursurilor specifice filierei bilingve francofone, o metodologie și probe de evaluare specifice în cadrul examenului de bacalaureat.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: