Primăriile din județ au primit de la DSP laptele praf pentru nou-născuți

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava a repartizat primăriilor din județ, ieri, prima tranșă de lapte praf pentru sugari, a declarat adjunctul instituției Cătălina Zorescu.
 

Ea a spus că peste 3.700 de cutii de lapte praf achiziționate de DSP Suceava au fost repartizate în teritoriu, în funcție de cantitățile solicitate de medicii de familie, și vor fi acordate gratuit copiilor cu vârste cuprinse între 0 și 12 luni, care nu beneficiază de lapte matern. Adjunctul DSP Suceava a precizat că prima tranșă de lapte praf formulă pentru sugari, achiziționată de instituție, însumează 3.750 de cutii cu o greutate de 400 de grame fiecare și se acordă gratuit pe baza prescripției medicale eliberate de medicul de familie. Potrivit Cătălinei Zorescu, această cantitate acoperă necesarul de lapte praf pentru 700-800 de sugari timp de trei luni. Totodată, ea a spus că aceeași cantitate de lapte praf pentru sugari urmează să fie achiziționată de instituție într-o a doua tranșă și repartizată în teritoriu în trimestrul al doilea.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: