Lansarea noii Monografii a Putnei – eveniment de seamă pentru localnici și nu numai…

Sub egida Primăriei Putna și a filialei locale a Societății pentru Cultură și Literatură Română în Bucovina, ieri a avut loc la Putna lansarea unei noi monografii a vestitei așezări ștefaniene, cu titlul „Putna, kilometrul zero al continentului Bucovina”, semnată de prolificul scriitor Ioan T. Lazăr.
 

Desfășurată la pensiunea „Mușatinii”, manifestarea s-a bucurat de o prezență numeroasă a localnicilor, în frunte cu primarul Gheorghe Coroamă, cât și a unor invitați din județ. Moderator a fost scriitorul putnean Mircea Aanei care, în deschidere, a făcut și o amplă prezentare a acestei apariții editoriale de referință. În continuare, au vorbit pictorul și jurnalistul Mihai Pînzaru PIM, poetul și epigramistul Emil Ianuș, scriitorul și ziaristul Dumitru Brădățan, scriitorul Ion Prelipcean și, în final, autorul monografiei, Ioan T. Lazăr, care a oferit și autografe celor prezenți. A fost o „întâmplare” culturală de succes, la care a participat și Cristian Vălianu, redactor-șef adjunct la cotidianul „Crai nou”. De remarcat interesul arătat evenimentului de televiziunea „Intermedia” Suceava, cât și de postul local de televiziune prin cablu, care au filmat în întregime această lansare de suflet a celei mai recente cărți despre Putna. RAMONA CRISTIAN

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: