Micul trafic de frontieră, reclamat ca… prea mic

Prefectul Florin Sinescu a mers în zonă pentru a discuta cu protestatarii. „Am cerut să-și desemneze cinci reprezentanți cu care urmează să stau de vorbă în punctul vamal și să văd care sunt solicitările”, a declarat prefectul, înainte de a ajunge la locul protestului.
 

Ulterior, reprezentantul Guvernului în teritoriu a arătat că a discutat cu o delegație a protestatarilor, care i-a înmânat un memoriu semnat de 126 de persoane care solicită să se renunțe la aplicarea ordinului ANAF privind limitarea produselor accizate ce pot fi introduse în țară. Sinescu a spus că, în cadrul discuțiilor, reprezentanții protestatarilor au arătat că sunt nemulțumiți de punerea în aplicare a acestui ordin care limitează micul trafic de frontieră, că astfel le sunt afectate veniturile și că măsura va avea și un impact social. Prefectul le-a promis protestatarilor că va transmite doleanțele lor Ministerului de Finanțe, dar a subliniat că și aceștia trebuie să înțeleagă că trebuie aplicate deciziile UE, mai ales că frontiera României cu Ucraina este și frontieră a Uniunii Europene cu o țară non-UE.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: