Expoziția „Legendele cristalelor – cuarțul”, la Muzeul de Științele Naturii:

Strălucire și culoare din comoara pietrelor semiprețiose

Expoziția „Legendele cristalelor – cuarțul” s-a deschis la Muzeul de Științele Naturii Suceava din cadrul Muzeului Bucovinei, vizitatorii având ocazia nu numai să admire cele mai frumoase cristale, ci și să cumpere mărțișoare deosebite, până pe 9 martie.
 

Reprezentanții Muzeului Bucovinei, instituție care a organizat evenimentul, au precizat că materialul expus aparține colecției de mineralogie a muzeului sucevean și aduce în fața publicului vizitator „doar câteva dintre cele mai frumoase cristale de cuarț, combinații ale acestora cu alte minerale, precum și diverse varietăți de cuarț – ametist, cuarț roz , ochi de tigru, aventurin, carneol, agat. „Majoritatea eșantioanelor minerale provin din cea mai bogată zonă mineralogică a României, zona Maramureș (Cavnic, Herja, Baia, Baiut) și din Brazilia, localitatea Minas Gerais. În această expoziție este prezentată publicului și donația colecționarului Ionel Rozei, pasionat de cristale de pe toate meridianele. O parte importantă a materialului expozițional este concretizată prin expunerea grafică a conținutului științific referitor la proprietățile fizice, chimice, locul de colectare al mineralelor și la utilizările acestora” au explicat organizatorii. Exponate deosebite sunt etalate în vitrine de sticlă, printre care o frumoasă geodă din Brazilia, care strălucește în ape de ametist, mov. Vizitatorii pot cumpăra, de la standul binecunoscut al muzeului, la prețuri foarte accesibile, mărțișoare din pietre semiprețioase și ornamentale, prezentate pe zodii, bijuterii din pietre, colecții de minerale, obiecte ornamentale. Expoziția poate fi vizitată lunea, între orele 9 și 17, iar de marți până duminică în intervalul orar 9-17.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: