Rețele de apă și canalizare în 8 localități din zona metropolitană, iar gaze naturale în alte 8

Vineri s-a consumat prima întâlnire din acest an a Consiliului Director al Asociației Intercomunitare „Zona Metropolitană” Suceava, dedicată, potrivit primarului municipiului Suceava, Ion Lungu, analizării studiului privind strategia de dezvoltare a acestei structuri în intervalul 2014-2020.
 

Întrunirea a fost onorată de reprezentanții tuturor celor 13 localități membre, respectiv de 10 primari, 2 viceprimari și un secretar, la discuții participând și oficialii firmelor de consultanță. Potrivit lui Lungu, președintele asociației, deja s-au conturat liniile directoare ale strategiei, în ceea ce privește, în primul rând, infrastructura, transportul metropolitan între localități, infrastructura de apă și canalizare, precum și cea de gaze naturale. El a menționat că 8 localități nu au încă rețele de alimentare cu apă și canalizare, însă o parte dintre ele sunt cuprinse în Programul Operațional Sectorial – Mediu, etapa a II-a. Alte 8 localități nu beneficiază de alimentare cu gaze naturale, extinderea acestora izbindu-se, însă, de Legea energiei, care – arată primarul Sucevei – trebuie modificată, întrucât prevede trecerea rețelelor publice în proprietatea unui operator privat, respectiv a E.ON Gaz. „Reprezentanții firmei de consultanță vor merge la fiecare primar acasă, pentru a discuta problemele în detaliu. Rămân optimist că vom putea promova importante proiecte din zona metropolitană, care reprezintă aproape 25% din populația județului Suceava. Cu toate că nu este aprobat programul-cadru pentru perioada 2014-2020, noi sigur ne vom pregăti” a declarat Ion Lungu. O nouă întâlnire este programată pentru 15 martie, ocazie cu care va fi aprobat studiul privind strategia de dezvoltare a zonei metropolitane. Tot atunci, Consiliul de Administrație își va stabili organigrama. Reamintim, inițial din această structură au făcut parte municipiul Suceava, orașul Salcea și comunele Adâncata, Ipotești, Mitocu Dragomirnei, Moara, Pătrăuți și Bosanci, ulterior intrând Verești, Siminicea și Stroiești, iar în ultimul val, Dumbrăveni, Hănțești și Udești. Zona metropolitană se întinde pe o rază de aproximativ 20 km în jurul municipiului Suceava și are aproape 200.000 de locuitori.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: