Reașezări

Doar cine nu vrea nu pricepe că, dincolo de calendare oficiale, campania electorală a anului 2014 a început. În perspectiva marilor pariuri ale anului, europarlamentarele și prezidențialele, asistăm deja la lansarea pe piață a unor variate produse politice – la prima mână, dar nu neapărat și de primă mână. Se reașază lumea, se mută dintr-un partid în altul, de la caz la caz stânga se face dreaptă și viceversa, se pune de vremelnice întovărășiri, se inventează noi lideri, până și câte-un mut a căpătat grai, iar, ca la carte, noroadele se vor fi mirat că are glas ori că i se dă voie să vorbească.
 

L.D. CLEMENT

Din când în când nu glasurile ori emitenții lor atrag cu adevărat atenția, ci conținuturile, poveștile. Fiindcă nevenind încă vremea promisiunilor ca atare, acelea care să miște și să împartă poporul spre interese concrete, acum încep a se scoate, cu metodă, gunoaiele de sub preșuri, să se scuture covoarele de umplu peisajul de prăfălău. Închizi ochii, să nu-ți intre praf în ochi! Dară ochiu-nchis afară înăuntru se deșteaptă fiindcă te întrebi, așa, la un exemplu, că de ce unele dintre aceste pretinse adevăruri nu se zic atunci când se întâmplă și se cunosc. De ce acuzatorii de azi le tăinuiesc aproape complice cu vinovații de ieri? Probabil pentru că poveștile cu tâlc trebuie zise în momente anume, bine alese, fie înainte de somn, fie înspre trezire…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: