Suceava

Aleșii PDL au părăsit ședința CL, lăsând elevii și studenții fără abonamente subvenționate

> Consilierii democrat-liberali s-au supărat că nu le-a trecut un amendament, iar pentru că nu mai exista cvorum, hotărârea pentru subvenționarea călătoriilor cu autobuzele TPL a fost amânată > Primarul Ion Lungu a recomandat plenului să ia în considerare amendamentul PDL, însă, în același timp, a atras atenția asupra consecințelor unui eventual vot nefavorabil asupra proiectului de hotărâre.
După o oră de discuții pe marginea proiectului de hotărâre privind acordarea de facilități pentru transportul public local din municipiul Suceava, aleșii PDL au părăsit, ieri, ședința extraordinară a Consiliului Local. Ei au recurs la această atitudine fiindcă unul dintre amendamentele făcute prin vocea consilierului democrat-liberal Lucian Harșovschi nu a trecut de votul plenului.
 

Este vorba despre cel referitor la stabilirea valorii abonamentului pentru studenți la 20 de lei/lună, și nu la nivelul de 30 de lei/lună, așa cum prevedea inițiativa legislativă. „Ținând cont că domnul primar a spus clar că există sume de bani și propunerea este sustenabilă, iar domnul secretar a dat viza de legalitate, și ținând cont că, dumneavoastră, domnilor consilieri de la USL, v-ați opus numai pentru faptul că este un amendament propus de PDL, în momentul de față cei de la PDL părăsesc sala” a pus în vedere Lucian Harșovschi. Colegul său de partid Neculai Barbă a reproșat celor de la USL că – după ce consilierii PDL se angajaseră să treacă întregul proiect de hotărâre –, cei de la PNL și PSD nu și-au ținut promisiunea de a vota amendamentul democrat-liberalilor. „Nu putem vota sub amenințarea șantajului” a arătat viceprimarul PNL Ovidiu Doroftei. Întrucât, după plecarea celor 8 aleși PDL, în sală mai rămăseseră doar 10 consilieri USL, neexistând cvorumul legal de jumătate plus unul din totalul celor 23 de membri, ședința a fost declarată închisă. O nouă dezbatere va avea loc pe 27 februarie, cu prilejul întrunirii ordinare lunare a Consiliului Local. Până atunci, din cauza amânării luării unei decizii, elevii și studenții din municipiul Suceava vor continua să plătească contravaloarea întreagă a călătoriei cu autobuzele TPL. De altfel, șeful administrației locale, Ion Lungu, a recomandat plenului să ia în considerare amendamentul PDL, însă, în același timp, a atras atenția asupra consecințelor unui eventual vot nefavorabil asupra proiectului de hotărâre. „Ne îndreptăm spre o luptă a orgoliilor și ar fi păcat să nu aprobăm, astăzi, proiectul de hotărâre. Foarte multă lume o așteaptă, părinții sunându-mă să întrebe despre abonamentele pentru elevi și studenți” a precizat edilul-șef. Proiectul de hotărâre privind acordarea de facilități pentru transportul public local din municipiul Suceava prevede o reducere de 50% a abonamentului pentru pensionari, acesta având, acum, valoarea integrală de 66 de lei pentru toate liniile de transport ale TPL. Elevii suceveni ar urma să scoată din buzunar doar 15 lei/lună, pe durata întregului an calendaristic, iar persoanele cu venit sub 200 de lei pe membru de familie vor plăti 33 de lei/lună.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: