Negoț de sprijin

Așa va fi fiind poate și pe la unii dintre alții; iar dacă da, vor fi știind ei de ce și cum. Dar credeți că agricultura noastră și comercianții autohtoni de produse agricole vor fi sprijiniți dacă se dă lege să se închidă hipermarketurile duminica, iar sâmbăta să aibă doar program de matineu? Dacă așa ar sta socoteala, mai bine să se facă regulă până la capăt și să li se permită hipermarketurilor să țină deschis doar luni, miercuri și vineri, între orele 8 și 16, pentru salvarea pe veci a agriculturii noastre!
 

L.D. CLEMENT

Pare-mi-se că din târguiala legislativă se pierde din vedere că, totuși, din hipercomerț ies niște taxe și impozite cum nu ies și n-ar ieși astfel de la micii și mai puținii mari agricultori, nici de la samsarii din piețele agroalimentare. Iar dacă intenția de protecție, care la origine e și liberală!!! – iar nu știu cum se face că, atunci când e să fie protejați unii, se ia din porția altora –, are o miză electorală, spre bafta „celor mulți”, se mai pierde din vedere că majoritatea celor care (de nevoie, nu de plăcere) aglomerează hipermarketurile în weekend (nu doar pentru barabule, ouă și brânză, ci pentru câte altele necesare, ce nu se prea vând la tarabă) sunt tocmai dintre cei care prestează toată săptămâna și care, arși la interese, s-ar putea dovedi a fi un electorat mult mai sensibil. Plus că (printre altele) a închide (doar…) hipermarketurile ar însemna ca supermarketurile, marketurile și magazinele de colț (fiindcă destule comercializează legume, fructe, brânzeturi etc.) să fie învoite a face concurență piețelor. Piețe unde, de altfel, nu știu cum se face dar încă ajung inclusiv legume și fructe din import; ca la hipermarket!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: