Vulnerabili…

S-ar zice că pe cât mai informat ești, cu atât mai puternic. Pe cât comunici mai mult, cu atât mai vizibil, social și profesional. Internetul și diversele aparate de lucru cu acesta au devenit instrumentele cu care, dacă vrei, poți avea cel puțin iluzia că vei fi fiind informat și „online”. Dar o zi a siguranței pe internet, ca cea marcată deunăzi, e de natură și să-ți amintească faptul că devii din ce în ce mai vulnerabil. Chiar dincolo de eventuale așa-numite măsuri (cu atât mai costisitoare pe cât se pretind ele a fi „infailibile”) de protecție a datelor personale.
 

L.D. CLEMENT

Bunăoară, e suficient să ai în vedere că, deplasându-te prin „lumea virtuală” cu viteze uriașe raportate de fracțiuni de secundă, ești pe cale să lași urme groase, ca cele de melc, urme care, pentru oricine dorește să te cunoască îndeaproape, pot constitui informații precise. În ce locuri ești (sau ai fost cândva…) înregistrat, ce citești, ce și mai ales cum comentezi, ce anume îți provoacă reacții, al cui client ești etc. – toate acestea îți generează nu doar un profil public de consumator, ci totodată te expun lumii întregi ca ființă fragilă, care nu mai are aproape nimic de ascuns. De bună seamă, la un moment dat accepți situația, accepți trocul natural între ce ai primit și ce ai oferit. Dar nu se poate să-ți scape și interogația dacă astfel ești mai puternic sau ești mai slab. Un răspuns limpede nu va veni, probabil, niciodată, fiindcă cele două noțiuni se evaluează pe cântare diferite.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: