Primăria Suceava solicită dotarea gratuită cu o ambarcațiune și un ATV pentru intervenții în situații de urgență

Conducerea Primăriei municipiului Suceava a făcut o solicitare pentru repartizarea, de la nivel guvernamental, a unor mijloace de intervenții în situații de urgență.
 

Potrivit șefului administrației sucevene, Ion Lungu, este vorba despre dotarea gratuită cu un autovehicul cu tracțiune 4×4, o ambarcațiune cu motor atașabil și platformă remorcabilă, precum și cu un ATV pentru intervenții pe terenuri accidentate. Solicitarea a fost înaintată Comisiei interministeriale pentru repartizarea bunurilor conform OG nr. 14/2007, primarul precizând că municipiul are nevoie de asemenea mijloace. „Sperăm să primim aceste dotări gratuit de la Guvern, să le înscriem la Primărie și să le gestionăm în așa fel încât să avem o dotare corespunzătoare pentru intervenții în situații de urgență” a reliefat Lungu. Pe de altă parte, în bugetul pe 2014 al municipiului Suceava, la capitolul dotări este prinsă o sumă de 100.000 de lei, cu destinația efectuării de achiziții pentru Serviciul pentru Situații de Urgență. „De când sunt primarul municipiului Suceava, am făcut câte ceva și pentru Serviciul de protecție civilă din cadrul Primăriei, începând cu acea autospecială achiziționată în urmă cu câțiva ani” a precizat Ion Lungu. În 2008, Primăria Suceava s-a dotat cu un modern sistem de înștiințare și alarmare. Instalația a fost achiziționată la licitație contra sumei de 87 de mii de lei, furnizorul fiind o firmă bucureșteană. În același an, în dotarea municipalității a intrat o autospecială pentru intervenții în situații de urgență. Autoutilitara Volkswagen a fost achiziționată în leasing, la licitație, și a costat bugetul local 60.000 de euro.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: