Peste 2800 de locuri la admitere, în această vară, la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava

Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava a făcut deja propuneri privind cifra de școlarizare pentru anul universitar 2014 – 2015.
 

Pentru admiterea din acest an sunt disponibile, în cele 9 facultăți ale USV, peste 2800 de locuri, dintre care în jur de 1350 bugetate și cam 1450 cu taxă. Facultatea de Educație Fizică și Sport – Departamentul de Sănătate și Dezvoltare Umană merge în următorul an universitar pe capacitate maximă, adică 105 locuri fără taxă și 80 cu taxă. Menționăm că pentru domeniul „Sănătate”, la mare succes imediat după înființarea lui în cadrul universității sucevene, au fost disponibilizate 40 de locuri bugetate și încă 20 „ne”. Facultatea de Inginerie Alimentară are pentru absolvenții de liceu din această vară, în cadrul celor cele trei programe de studii, 114 locuri fără taxă și 111 cu taxă. Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor este disponibilă din vară cu 305 locuri bugetate și 70 cu taxă, cu amendamentul că la programul „Calculatoare” sunt 80 de locuri fără taxă. Facultatea de Inginerie Mecanică, Mecatronică și Management și-a asumat pregătirea pentru următorul an universitar a 141 de noi absolvenți de liceu, pentru parcurgerea de specializări plătite din buzunarul statului, și doar a 13 din banii părinților. Facultatea de Istorie – Geografie are peste 190 de locuri fără taxă, dar și 244 cu taxă, din totalul cărora 75 sunt la „Relații internaționale și studii europene”, iar 50 la „Asistență socială”, în timp ce Facultatea de Științe ale Educației oferă 76 de locuri fără taxă și 25 cu taxă. Oferta Facultății de Litere și Științe ale Comunicării este în vara acestui an de 165 de locuri bugetate și 140 cu taxă, plus 12 fără taxă și 38 cu taxă, strict pentru „Științele comunicării”. Silvicultura merge cu maximul de locuri anunțat la ARACIS , adică 80 de locuri bugetate și 70 pe bani, dar oferă și alte 75 de locuri pentru învățământul de la distanță. Oferta Facultății de Științe Economice și Administrație Publică este generoasă și în anul viitor universitar, chiar foarte generoasă pentru plătitorii de taxă. Peste 650 de locuri la 11 programe de studii (inclusiv Drept) sunt la dispoziția candidaților pentru anul I, alte aproape 170 fiind disponibile la învățământul fără taxă. USV a anunțat o actualizare a propunerii cifrei de școlarizare pentru viitorul an universitar după apariția Ordinului ministrului privind distribuția numărului de locuri bugetate. Din experiența anilor trecuți însă, nici după acest moment nu se petrec modificări esențiale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: