Municipiul Suceava, în cursa pentru a deveni „Orașul reciclării 2014”

Municipiul Suceava este cuprins în proiectul „Orașul reciclării 2014”, a anunțat ieri, într-o conferință de presă, primarul Ion Lungu.
 

Este vorba despre un proiect al Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice, desfășurat în parteneriat cu Ecorom Ambalaje România. Astfel, Suceava va fi în competiție cu alte 31 de localități înscrise în proiect, precum Brașov, Bacău, Cluj-Napoca, Craiova, Arad, Oradea, sectoarele nr. 1 și nr. 3 din București etc. „Noi, la acest capitol stăm relativ bine. Avem peste 15% din deșeuri colectate selectiv” a declarat Lungu. Edilul-șef precizează că departajarea între competitori se va face în funcție de unele criterii calitative și cantitative, în baza acestora fiind calculate punctajele întrunite. Proiectul este prevăzut și cu premii, cum ar fi dotarea unui spațiu pentru relaxare, abonamente wi-fi pentru internet și acces la liber la internet în valoare în valoare de 12.000 de euro. „Important este să participăm la acest proiect, să sensibilizăm populația să colecteze selectiv deșeurile. Sperăm să facem o figură cât mai frumoasă” a subliniat Ion Lungu. Într-o viitoare ședință a Consiliului Local, executivul va propune un proiect de asociere cu operatorul de salubritate Rosal Grup, în vederea amplasării, pe raza municipiului, a containerelor subterane, soluție modernă pentru colectarea deșeurilor menajere.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: