LPS Suceava a pierdut după un meci cu „cântec”

În cadrul etapei a XI-a a Seriei A a campionatului național al juniorilor I la handbal masculin, echipa LPS Suceava a evoluat pe terenul „lanternei roșii” LPS Vaslui. Dacă în tur scorul fusese 33-19!, nici nu se punea problema, în mod normal, a învingătoarei.
 

Lucrurile au stat altfel însă și formația gazdă a reușit să câștige cu 31-29 (14-14). Meciul a fost unul de luptă, cu accente de duritate, rezultatul final fiind influențat de arbitraj. „Nu pot să comentez prea mult despre acest joc. Jucătorii noștri au fost judecați cu altă măsură decât cei ai formației gazdă. Momentul decisiv a fost în partea secundă, când la o singură fază arbitrii ne-au eliminat doi jucători deodată. Înțeleg faptul că vasluienii se luptau pentru onoarea lor, dar vă dați seama ce progres pot realiza niște jucători tineri pe care i-am învins acasă la 14 goluri diferență și care aveau o singură victorie până la această partidă. Noi oricum suntem calificați la primul turneu semifinal și nu era nevoie de nicio experiență de acest gen pentru a realiza cum stau lucrurile”, a declarat antrenorul formației LPS Suceava, Iulian Dugan. În ultima perioadă, poate și pe fondul înăspririi jocului, rolul arbitrului în handbal a crescut foarte mult. Iubitorii acestui joc de echipă realizează că nimeni nu poate măsura exact când se poate hotărî că este joc pasiv și nimeni nu poate face perfect diferența între un fault în atac sau în apărare sau într-o o infracțiune pentru care se acordă 7 metri sau 9 metri. În aceste condiții, arbitrii de handbal pot influența decisiv jocul printr-o decizie sau alta. Am menționat aceste lucruri, cu care toate echipele de seniori sunt oarecum obișnuite, pentru a nu arunca toată vina pe cavalerii fluierului. Totuși, am spus-o și scris-o de multe ori, la orice joc de echipă este absolut jenant să dezavantajezi, ca să fim eleganți, niște copii. Cum să iei bucuria unui copil care se felicită pentru orice reușită și pentru orice succes al formației din care face parte? Este păcat pentru munca celor mici, a antrenorilor, a părinților, pentru că dacă se perpetuează aceste practici, copiii se vor descuraja și nu vor mai dori să facă sport sau se vor obișnui cu faptul că peste tot merge cu mici „combinații”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: