Unu din zece suceveni ia parte la adunările asociațiilor de proprietari

> Locuitorii Sucevei cred că „președinții și contabilii de la asociații sunt subordonații primarului, care dă un telefon, iar aceștia îi rezolvă problemele” arată edilul-șef Ion Lungu
 

Sucevenii nu înțeleg importanța participării la adunările generale de dări de seamă și alegeri ale asociațiilor de proprietari. Afirmația aparține primarului municipiului Suceava, Ion Lungu, care, ieri, într-o întâlnire cu diriguitorii acestor structuri, a apreciat că locuitorii reședinței de județ continuă să creadă că „președinții și contabilii de la asociații sunt subordonații primarului, care dă un telefon, iar aceștia îi rezolvă problemele”. „Oamenii nu înțeleg că ei decid, că trebuie să-i alegă pe cei care cred că sunt cei mai vrednici să îi reprezinte. Ei trebuie să stabilească salariile la administratori, contabili și cenzori, tot ei trăgându-i la răspundere. Însă sucevenii continuă să vină tot la Primărie”, precizează șeful municipalității. Lungu susține că, în ciuda campaniei de informare, făcută atât prin intermediul asociațiilor, cât și prin mass-media, locuitorii reședinței de județ continuă să dea dovadă de lipsă de simț civic, neimplicându-se în viața comunității din care fac parte. Până în prezent, au ținut adunările generale 6 asociații de proprietari, media de participare a sucevenilor arondați acestora fiind de 10%. „Anul trecut, cu tot efortul mediatic, media de participare la acestea – care sunt foarte importante – a fost de circa 15%. De aceea, populația trebuie sensibilizată să ia parte la adunările generale” a explicat primarul Ion Lungu. Conform Legii nr. 230/2007 privind organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari, în perioada 1 februarie – 31 martie, toate cele 106 asociații de proprietari din municipiul Suceava sunt obligate să organizeze și să țină adunările generale pentru reconfirmarea vechii conduceri sau alegerea uneia noi. Adunările generale sunt statutare cu participarea a 50% + 1 din numărul membrilor, situație care „nu se întâmplă aproape niciodată”. Motiv pentru care a doua întrunire este ținută cu numărul proprietarilor care s-au arătat interesați să fie prezenți.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: