Peste 4.500 de litigii de fond funciar instrumentate la Prefectura Suceava

> Dosarele respective se referă la reconstituiri și anulări de titluri de proprietate, obligare la punerea în posesie și acțiuni în revendicare
Prefectura Județului Suceava a instrumentat, în anul 2013, nu mai puțin de 4.576 de dosare care au avut ca obiect aplicarea legislației în vigoare privitoare la fondul funciar. Potrivit raportului de activitate al Instituției Prefectului pe anul trecut, dosarele cu pricina s-au referit la reconstituiri de drepturi de proprietate, anulare de titluri de proprietate, obligare la punerea în posesie și acțiuni în revendicare. Din totalul de 4.576 de acțiuni civile, cele mai multe, adică 4.378, au ajuns la judecătorii, iar 1.069, la tribunal. Instanțele respective au admis, pe fond, 1.587 de cauze și au respins altele 2.579, pe rol fiind 410 acțiuni.
 

Pe de altă parte, pe latura de contencios administrativ, dosarele instrumentate, în 2013, de specialiștii Instituției Prefectului, au avut ca obiect aplicarea prevederilor Legii nr. 290/2003, Legii nr.10/200, a imobilelor naționalizate, dar și delimitări administrativ-teritoriale și acțiuni ale prefectului Florin Sinescu, în exercitarea controlului de tutelă administrativă. Astfel, spre instanța de contencios administrativ au fost orientate 140 de dosare, dintre care 59 au fost admise, iar 25 respinse. Pe rol se află, pe fond, 56 de cauze, în 10 dosare prefectul județului Suceava, Florin Sinescu, înaintând recurs.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: