Mircea Grosaru, pe ultimul drum…

Deputatul minorității italiene, Mircea Grosaru, a fost condus, ieri, pe ultimul drum. Peste o sută de persoane au luat parte la înmormântarea deputatului și și-au luat rămas bun de la el.
 

Slujba de înmormântare a fost oficiată la Biserica Sf. Gheorghe (Mirăuți) din Suceava, în prezența membrilor familiei, a rudelor și a prietenilor, precum și a foștilor colegi de la echipa de fotbal CSM Suceava și a foștilor colegi din Prefectura Suceava, unde Mircea Grosaru a fost director în perioada 1997-1999, dar și a reprezentanților comunității italiene sau ai altor minorități naționale. Între cei care au participat la înmormântare au fost parlamentari de Suceava, senatorul PSD, Ovidiu Donțu, deputații PSD Gavril Mîrza, Ioan Stan și Eugen Uricec, deputații PNL Dumitru Pardău, Radu Surugiu, Constantin Galan, sau deputatul PDL Sanda Maria Ardeleanu, dar și primarul Sucevei, Ion Lungu. Un mesaj de condoleanțe din partea Camerei Deputaților a fost citit de deputatul minorității elene Dragoș Gabriel Zisopol. Deputatul Mircea Grosaru, în vârstă de 61 de ani, a murit luni, în urma unui infarct, la Spitalul Județean de Urgență (SJU) din Suceava. El se afla la al treilea mandat de deputat în Parlamentul României. Mircea Grosaru era membru al Comisiei juridice, de disciplină și imunități din Camera Deputaților. Totodată, el deținea și funcția de președinte al Asociației Italienilor din România – RO.AS.IT. Mircea Grosaru a fost secretar general al PNL Suceava în perioada 1997-2000, iar la alegerile parlamentare din anul 2000 a candidat din partea minorității italiene, fără însă să obțină mandatul. Dar în 2004 a fost ales parlamentar și în urma alegerilor parlamentare din 2008 și în 2012 a fost reales deputat al minorității italiene.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: