Prin retragerea unor drepturi salariale

Secretarele și contabilii din școli au pierdut aproximativ 60% din venituri

Secretarele și contabilii din școli au pierdut aproximativ 60% din venituri, prin retragerea unor drepturi, semnalează Uniunea Județeană a Sindicatelor „Pro Educația”.
 

Liderul sindicatului, Traian Pădureț, a explicat că această categorie de personal nu mai are dreptul la gradație de merit, astfel că nu mai beneficiază de un plus la salariu de 25% și nu mai primește nici sporul de ecran de 15%, din iunie trecut. Totodată, și indemnizația de conducere este pusă sub semnul întrebării, din cauza finanțării, doar unii dintre contabili și secretare putând avea funcții de conducere și putând beneficia de sporul respectiv de 20-25%. „Această decizie a condus la o învrăjbire între serviciile de secretariat și contabilitate, servicii care ar trebui, în mod normal, să colaboreze. Dacă această decizie putea fi înțeleasă în vreun fel pentru unitățile care nu au bugetul asigurat, ea nu poate fi înțeleasă pentru unitățile care au buget suficient!” spune Traian Pădureț. Este o situație comună întregii țări, prin aplicarea OUG 77 din 2013, care impune instituțiilor publice să reducă funcțiile de conducere, pentru a se încadra în buget. Ordonanța 77 a intrat în vigoare în iunie 2013, dar se aplică din acest an. Traian Pădureț a făcut referiri și la munca în plus pe care trebuie să o realizeze serviciile de secretariat și contabilitate prin intrarea în vigoare, de la 1 ianuarie 2014, a unei alte ordonanțe – OUG 88, privind noile măsuri fiscal-bugetare impuse de Ministerul Finanțelor. „Ca și cum serviciile de secretariat și contabilitate nu aveau destul de muncă și erau prea bine plătite”, a venit și decizia Ministerului de Finanțe prin care, la o unitate școlară care are învățământ primar, gimnazial și liceu, a ,,sporit” birocrația prin completarea a… 264 ordine de plată, în loc de 24 câte se făceau până la 01.01.2014!!!” a mai declarat Traian Pădureț.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: