Pentru nereguli depistate de CAS în spitale, în 2013

Sancțiuni financiare în valoare de peste 91.000 lei

Activitățile de control desfășurate de Casa de Asigurări de Sănătate Suceava, anul trecut, nu au ocolit nici spitalele din județ, fiind luate mai multe măsuri de sancționare, din care două au însemnat restituirea unor bani.
 

Astfel, întrucât în patru cazuri nu s-a raportat corect consumul de medicamente, s-a decis diminuarea cu 1% a sumei lunare de contract, în valoare de peste 67.990 de lei. Tot cu diminuarea de 1% din valoarea lunară de contract, în sumă de 16.015 de lei, a fost sancționat un spital pentru că nu au fost eliberate scrisori medicale și rețete compensate sau gratuite la externare. O măsură de sancționare prin diminuare cu 3% a valorii lunare de contract, în valoare de 15.536 lei, s-a aplicat pentru că nu s-au eliberat, la externarea pacientului, rețete compensate sau gratuite. De asemenea, două spitale au trebuit să restituie CAS 1818 lei, reprezentând bani încasați nejustificat. CAS a luat și măsuri mai blânde, numai de „atenționare”, pentru nerespectarea clauzelor contractuale și a actelor normative din domeniul sănătății, în 12 situații. Potrivit informațiilor conducerii CAS Suceava, în 2013 s-au efectuat 24 acțiuni de control la spitalele din județ, dintre care 18 au fost operative, 3 inopinate și alte 3 tematice. În anul 2013, reprezentanții CAS au efectuat 5 controale tematice la furnizorii de servicii de recuperare medicală, fiind dispuse o măsură de restituire a 194 lei, sumă încasată nejustificat, un „avertisment” pentru nerespectarea programului de lucru și un altul pentru că un furnizor de astfel de servicii nu a informat CAS că și-a modificat structura de personal. Nici furnizorii serviciilor de îngrijiri medicale la domiciliu nu au scăpat de verificări în anul anterior, iar în urma acestora un furnizor a primit „avertisment pentru nerespectarea programului de lucru prevăzut în contractul cu CAS”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: