La Suceava, în perspectivă

Reguli stricte pentru publicitatea locală

> „Haosul din publicitate este cauzat de toate partidele politice care au guvernat din anii ’90 până acum” precizează primarul Ion Lungu
 

Municipiul Suceava va avea un Regulamentul local privind publicitatea, face cunoscut primarul Ion Lungu. Edilul-șef este de părere că de vină pentru haosul din publicitatea stradală din reședința de județ sunt toți reprezentanții partidelor politice care, din 1990 și până în prezent, s-au aflat la cârma administrației locale și care s-au folosit de aceasta în campania electorală. Proiectul Regulamentului privind publicitatea locală a fost adoptat în cadrul unui grup de lucru format din specialiști în urbanism, reprezentanți ai Direcției de Cultură și Patrimoniu, Inspecției în Construcții, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și ai altor instituții abilitate, fiind supus dezbaterii publice. „Este bine că au fost aprobate aceste norme privind reglementarea publicității. Toată lumea critică ceea ce s-a întâmplat, însă haosul din publicitate este cauzat de toate partidele politice care au guvernat din anii ’90 până acum. Toți știu să critice însă, atunci când vine campania electorală, mai pun câte 3-4 panouri electorale, indiferent cine este primarul sau care este Consiliul Local” a spus șeful executivului local. Prin regulament sunt instituite două zone. Prima este una „cu publicitate restrânsă”, respectiv cea a monumentelor istorice și de arhitectură din centrul municipiului, inclusiv zona Casei Culturii, cea de-a doua fiind o zonă de „publicitate lărgită”. Noua reglementare conține, de asemenea, reguli referitoare la amplasarea firmelor luminoase, panourilor publicitare fixe și mobile, mobilierului urban pentru publicitate, steagurilor publicitare, bannerelor, „meșurilor”, la publicitatea mobilă și publicitatea fixă etc. „Sper să avem un regulament de publicitate foarte clar, care să nu mai dea naștere la discuții” a conchis Ion Lungu. Regulamentul local privind publicitatea urmează a fi aprobat în ședința ordinară a Consiliului Local din această lună.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: