Primăria Suceava anunță amenzi drastice pentru țurțuri și aruncatul zăpezii în stradă

> Sucevenii prinși că scot zăpada din curți și o depozitează în zone circulate riscă o amendă de până la 200 de lei > Pentru zilele din ianuarie în care s-a intervenit la deszăpezire și combaterea gheții, cheltuielile administrației sunt de peste 450.000 de lei
 

Odată ce ninsorile au încetat iar temperaturile au mai crescut, conducerea municipalității sucevene a trecut la îndepărtarea gheții de pe trotuare și a țurțurilor de la streșinile obiectivelor care țin de domeniul public. Primarul Ion Lungu a precizat ieri, într-o conferință de presă, că atât locuitorilor orașului, cât și agenților economici le revin obligații în acest sens, iar cei care nu se conformează urmează a fi sancționați. „Pentru că vremea permite, facem eforturi să îndepărtăm gheața de pe trotuare și țurțurii de gheață, acolo unde este cazul, respectiv în zonele aferente domeniului public. Am anunțat, însă, că de acum vom trece și la fapte. Le readuc aminte sucevenilor că avem o hotărâre de consiliu local care prevede sancțiuni pentru cei care nu îndepărtează țurțurii de la uluci și jgheaburi” a avertizat edilul-șef. Lungu a precizat că amenzile sunt cuprinse între 100 și 1000 de lei pentru persoane fizice și de 200 până la 2000 de lei, în cazul persoanelor juridice. Primarul i-a atenționat și pe cei care, „într-un mod sfidător”, iau zăpada din jurul autoturismelor parcate pe marginea străzilor și o aruncă pe carosabilul curățat „la negru”. El spune că omătul poate fi depozitat pe spațiile verzi, sucevenii care nu procedează astfel riscând o amendă de 50-200 de lei, inclusiv cei care scot zăpada și gheața din curți și o depozitează în zone circulate. Persoanele juridice sunt sancționate mai drastic, amenzile variind între 150 de lei și 600 de lei. Ni s-a precizat că, doar în perioada din luna ianuarie în care s-a intervenit în condiții de iarnă, în municipiul Suceava au fost împrăștiate 470 de tone sare și 605 tone de nisip, consumându-se 13.000 de litri de motorină. Factura intervențiilor pentru deszăpezire este de 449.000 de lei, care, potrivit primului gospodar al urbei reședință, „este una pertinentă”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: