Întrucât sunt școli care nu au buget suficient în 2014

Unii directori vor fi nevoiți să treacă la catedră cu jumătate de normă

Peste 100 de unități școlare din județul Suceava au solicitat, pentru anul în curs, un buget total de 192.888.453 lei, dar au primit mai puțin cu peste 24 milioane lei, după calculul făcut pe baza costului standard.
 

Ca urmare a acestei situații, întrucât s-a luat decizia ca directorii unităților școlare care nu au bugetul asigurat să treacă la catedră, degrevarea lor fiind de până la 4 ore din normă, se vor manifesta anumite „implicații nefavorabile”, ce au fost sesizate de Uniunea Județeană a Sindicatelor „Pro Educația”. Președintele acestui sindicat, Traian Pădureț, a atras atenția că, în condițiile în care unii directori vor fi nevoiți să treacă, parțial, la catedră, „persoanele care ocupă în acest moment posturile respective (rezervate) vor rămâne fără serviciu”. Deși vor fi cu un picior la catedră și cu celălalt în cabinetul propriu, directorii respectivi „vor avea de întocmit, în continuare, documentații, vor răspunde mai departe de activitatea din școli și vor trebui să participe și la ședințe, deplasări la IȘJ etc.”. Astfel că se pune întrebarea: „Cu cine vor desfășura activitățile elevii în timpul acesta?” „Această decizie va conduce la supraaglomerarea claselor cu elevi, că doar bugetarea este făcută după numărul de elevi și nu după calitatea procesului educativ. O parte a directorilor actuali, probabil, vor renunța la funcții și vor trece la catedră. Să mai întrebăm dacă cineva se mai gândește la calitatea învățământului? Să mai întrebăm dacă învățământul este prioritate națională?” transmite Traian Pădureț.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: