A murit deputatul Mircea Grosaru

Deputatul minorității italiene din România, Mircea Grosaru, a murit luni dimineața, în Spitalul Județean de Urgență Suceava, în urma unui stop cardiac. Conducerea unității spitalicești a anunțat că decesul deputatului a fost declarat la ora 11.30, după ce acesta a suferit un stop cardio-respirator care nu a putut fi resuscitat, în ciuda manevrelor de resuscitare efectuate.
 

Mircea Grosaru

Potrivit unui comunicat al conducerii SJU Suceava, deputatul Mircea Grosaru a venit, luni, la ora 9.34 la Unitatea de Primire a Urgențelor din Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, unde a fost diagnosticat cu „Sindrom coronarian acut, șoc cardiogen, bloc de ram drept recent instalat”. Sursa citată precizează că, în urma investigațiilor paraclinice efectuate, s-a decis internarea în secția Cardiologie – Terapie Intensivă Coronarieni, urmând a se efectua coronarografia în scopul confirmării diagnosticului și stabilirii conduitei terapeutice. „Pe fondul instabilității hemodinamice accentuate (valori tensionale scăzute), pacientul a instalat stop cardio-respirator care nu a putut fi resuscitat, în ciuda manevrelor de resuscitare efectuate, ulterior declarându-se decesul la ora 11,30”, se arată în comunicat. La sfârșitul lunii iunie, Mircea Grosaru ar fi împlinit 62 de ani. El se afla la al treilea mandat de deputat în Parlamentul României. Mircea Grosaru era membru al Comisiei juridice, de disciplină și imunități din Camera Deputaților. Totodată, el deținea și funcția de președinte al Asociației Italienilor din România – RO.AS.IT. Mircea Grosaru a fost secretar general al PNL Suceava în perioada 1997-2000, iar la alegerile parlamentare din anul 2000 a candidat din partea minorității italiene, fără însă să obțină mandatul. În 2004 a fost ales însă parlamentar, în urma alegerilor parlamentare din 2008 și din 2012 fiind reales deputat al minorității italiene. * Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a propus, ieri, un moment de reculegere în memoria deputatului Mircea Grosaru arătând că anul a început trist și că un „prieten foarte bun”, ce reprezenta minoritatea italiană, a încetat din viață în urma unui infarct.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: