Cărarea de lângă Cruce

Aș putea numi fenomenul ca fiind „paranormal” dacă acesta s-ar produce în alt spațiu, oriunde, dar nu în locul sfințit an de an la Botezul Domnului (pe stil vechi) pe un teren proprietate din lunca Sucevei.
 

De Bobotează, după cum menționam într-un articol publicat recent, vremea era la noi, la Izvoarele Sucevei, „primăvăratică”, ba chiar, la amiază, cerul, până atunci acoperit de nori, devenise pe o porțiune senin, lăsând soarele să aureoleze împrejurimile, chiar în momentele sfințirii apei (apă – viață), semn de la Dumnezeu, e drept, arareori petrecut, dar de o puternică vibrație creștinească. După tradiție, crucea modelată a fost tot din gheață, pe un soclu așijderea, gheață adusă de la Podul Negru (Bobeica). Iarna însă avea să-și arate chipul treptat, cu mult alb și ger, cu viscole de slabă intensitate. Mult alb invadându-ne privirile, zăpada în straturi abundente înveșmântând satul și munții din împrejurimi. Pentru a ajunge la firișorul râului Suceava care abia se mai observă printre sloiurile de gheață ce tind a-l acoperi cu totul, dimineață și spre seară, zilnic, vitele din gospodăria mea bătătoresc cărarea de ele făcută, pe terenul amintit, chiar pe lângă Cruce, fără să o atingă. Aceeași minune este reînviată an de an, însă de data aceasta harul dumnezeirii pare de-a dreptul uimitor datorită cărării făurite de animale atât de aproape de construcția sfântă! Mânându-mi vitele la apă pe traseul format de ele – astăzi, mâine, în alte zile geroase ce vor mai fi – nu pot avea nicio clipă de îndoială că animalele nu se vor abate din calea spre apa râului până ce razele soarelui nu vor topi Crucea. (DECEBAL ALEXANDRU SEUL)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: