Primarul de Rădăuți, deferit instanței de judecată

„Compartimentul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice, următoarele:
 

Procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică au dispus, la data de 29 ianuarie 2014, trimiterea în judecată a inculpatului Olărean Aurel, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor. În fapt, s-a reținut că, începând cu luna iulie 2012, nu și-a îndeplinit, cu știință, atribuțiile de serviciu prevăzute de art. 9 alin. 3 art. 12 alin. 1 și 2 din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali, respectiv nu a propus Consiliului Local al Municipiului Rădăuți să constate încetarea de drept a mandatului de consilier al părții vătămate T.N. (n.n., Tătar Nistor), nu a semnat referatul constatator întocmit de secretarul Municipiului Rădăuți și nu a inițiat un proiect de hotărâre prin care să se ia act de situația apărută și să se declare vacant locul consilierului care și-a dat demisia, deși avea obligația să-l includă pe ordinea de zi supusă dezbaterilor pentru prima ședință ordinară convocată potrivit dispozițiilor art. 43, raportat la art. 39 din Legea nr. 215/2001 a Administrației Publice Locale” se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava. Prin neîndeplinirea acestor atribuții, învinuitul a cauzat o vătămare intereselor legale ale părții vătămate Simion Sticleț, concretizată în dreptul acesteia de a îndeplini o funcție de autoritate publică și de a-și exercita mandatul încredințat în urma votului liber exprimat de membrii colectivității locale, în fața cărora este responsabilă. Dosarul a fost trimis spre competentă soluționare instanței de judecată, respectiv Judecătoria Rădăuți. Plângerea penală în acest caz a fost formulată atât de prefectul de Suceava, Florin Sinescu, dar și de Simion Sticleț, supleant pe listele USL, care trebuia să ia locul unuia dintre demisionarii din Consiliul Local Rădăuți.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: