„Pierderi asumate” la Termica

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a declarat joi seara, în emisiunea „Ora de politică” de la Intermedia TV, că după anul 2002, când a fost preluată de municipalitate, activitatea Termica SA nu s-a închis din punct de vedere economic în niciun an. „Au fost pierderi asumate” a spus prefectul.
 

El a arătat că această centrală termică de cogenerare a fost concepută pentru producerea de energie electrică, de abur fierbinte pentru zona industrială și de agent termic pentru populația municipiului Suceava, dar că a rămas doar ca principal producător de agent termic pentru populație. El consideră că finanțarea Termica s-a făcut pe trei componente: prețul încasat de la populație, subvenția de la Primărie și alocări de la bugetul de stat. Și că s-a ajuns în situația actuală pentru că, în condițiile date, tariful practicat de Termica a fost prea mic. Sinescu a subliniat că pentru cei 250 de angajați care au fost disponibilizați anul trecut s-au asigurat sumele pentru plata salariilor compensatorii, iar prin implicarea premierului Victor Ponta și a președintelui CJ Suceava, Cătălin Nechifor, li s-au asigurat acestora venituri de completare. El a arătat că Termica SA a plătit 60% din salariile compensatorii și că până la sfârșitul lunii martie trebuie să achite restul de bani, reprezentând 2 milioane de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: