Muzeografi de la Muzeul Bucovinei vor marca Unirea la Suceava și Botoșani

Unirea Principatelor Române din 1859 va fi marcată pe 24 ianuarie la Muzeul de Istorie, prilej cu care acesta va putea fi vizitat gratuit.
 

În holul muzeului va fi amenajată o expoziție care să amintească de evenimentul istoric, iar la ora 12, în expoziția permanentă, muzeografi de la Secția Istorie „vor evoca importanța acestui moment înfăptuit acum 155 de ani”. Alături de ei se vor afla elevi de la Colegiul Național de Informatică „Spiru Haret” din Suceava, coordonați de prof. Maria Atănăsoaie, care vor prezenta un moment artistic dedicat aniversării. Tot de Ziua Unirii, muzeografi de la Muzeul Bucovinei se vor implica și în acțiuni organizate de alte instituții de cultură. Astfel, muzeografa Cristina Pînzariu va evoca momentul Unirii la o manifestare organizată la Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”, în colaborare cu elevi de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Suceava. Muzeograful Dan Petrovici va fi prezent pe 23 ianuarie la sediul Muzeului Județean Botoșani, unde, la ora 13, va fi vernisată expoziția temporară „155 de ani de la Unirea Principatelor Române”, realizată în colaborare cu Muzeul Bucovinei Suceava și Muzeul Unirii din Iași. Expoziția va fi urmată de un simpozion dedicat Unirii din 1859.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: