Pledoarie pentru „Sanitarii pricepuți”

Consilierul municipal social-democrat Tiberius Brădățan a declarat, într-o conferință de presă, că are ca prioritate în 2014 un program lansat anul trecut, de sănătate prin educație, care însă nu are „turația” pe care el și-a dorit-o.
 

Potrivit lui, este vorba despre reluarea concursului „Sanitarii pricepuți”, dar și de cursuri de prim ajutor în instituții. Brădățan, care este medic urgentist și director medical al Spitalului Județean de Urgență Suceava, a arătat că a discutat cu primarul Sucevei pentru reactivarea concursului „Sanitarii pricepuți” care să fie derulat în unitățile școlare din municipiu și care presupune o implicare a copiilor în ceea ce înseamnă sănătatea în viitor. „Copiii sunt dispuși să învețe. Faptul că au existat doar anumite școli unde se organiza concursul a fost un pas înapoi” a declarat Brădățan, precizând că dorește ca Primăria Suceava să aloce fonduri pentru organizarea acestui concurs școlar. El a menționat că, pe lângă resursa financiară, care nu este foarte mare, este nevoie și de resursă umană, de instructori care să pregătească elevii. Și a adăugat că a discutat deja în acest sens cu reprezentanții Școlii Postliceale Sanitare și cu medicii din Spitalul Județean. Brădățan a mai declarat că proiectul său nu vizează doar copiii, ci și instituțiile publice unde ar urma să fie organizate cursuri de prim ajutor, de resuscitare. „Oamenii ar trebui să conștientizeze importanța cunoașterii manevrelor de prim ajutor și să nu ia în râs importanța acestor cursuri” a mai declarat consilierul social-democrat, care este și președintele Comisiei de sănătate din CL Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: