Pensionarii suceveni, îngrijorați că li s-a tăiat din pensii

> Explicația: începând cu drepturile lunii octombrie 2013, pe taloanele de pensii nu au mai apărut sume de restituit din CASS reținută „ilegal”
 

Văzând că pe cuponul de pensii figurează sume mai mici decât de obicei, mulți dintre pensionarii suceveni au intrat în panică, crezând că drepturile le-au fost diminuate. Vârstnicii nemulțumiți s-a adresat Casei Județene de Pensii (CJP), reprezentanții instituției reușind, în cele din urmă, să lămurească situația, după cum ne-au informat, explicând că acolo unde s-au constatat asemenea diminuări ale pensiei, acestea sunt urmare a expirării perioadei în interiorul căreia pensionarii au beneficiat de restituirea contribuțiilor la asigurările sociale de sănătate, reținute „ilegal” în anii anteriori, așa cum a stabilit Curtea Constituțională. „Începând cu drepturile cuvenite lunii octombrie 2013, pe taloanele de pensii nu au mai apărut sume de restituit, sume care au fost evidențiate distinct la rubrica «drepturi restante pentru perioade anterioare – CASS: restituit». Pensiile și-au păstrat același cuantum, corespunzător punctajului mediu anual și valorii punctului de pensie în vigoare la acea dată, elemente înscrise pe talonul de pensie” a declarat Loredana Ciot, purtătorul de cuvânt al CJP. Loredana Ciot a ținut să reamintească beneficiarilor Casei Județene de Pensii că, prin dispozițiile Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 17/2012 privind stabilirea unor măsuri de restituire a unor contribuții de asigurări sociale de sănătate, s-a reglementat restituirea eșalonată a sumelor reținute de la data de 1 ianuarie 2011, până pe 30 aprilie 2012. Astfel, pentru sumele reținute în intervalul ianuarie – martie 2011, restituirea s-a realizat în tranșe egale în perioada iunie-august 2012. În cazul sumelor reținute în intervalul aprilie 2011 – aprilie 2012, restituirea s-a făcut conform graficului prevăzut în Hotărârea Guvernului nr. 850/2012, în perioada septembrie 2012 –septembrie 2013.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: