Salariații de la Termica nu vor fi preluați în totalitate de noul operator de transport al agentului termic

> După trecerea în conservare a CET pe cărbune, schema de personal a fost modificată, mulți dintre angajați „fiind prinși pe transport și distribuție” > „Nu putem băga pe gât, unui viitor operator, o schemă umflată de personal” a declarat primarul Ion Lungu
 

Cel mult 130-140 de lucrători ai societății comerciale Termica Suceava ar putea fi preluați de următorul operator de transport, distribuire și furnizare a energiei termice în sistem centralizat. În urma selecției de oferte, contra a 125.000 de lei, pentru întocmirea studiului de oportunitate, în vederea concesionării acestui serviciu, a fost aleasă societatea comercială ATH Energ București. „Am cerut firmei care lucrează la studiul de oportunitate să ne fundamenteze acest număr de personal, să ni-l furnizeze, în așa fel încât să întocmim caietul de sarcini” a declarat primarul Ion Lungu. El crede că trebuie stabilit un număr corect, rezonabil, de salariați, dintre cei care lucrează efectiv în activitatea de transport și distribuire. Astfel, firmele care vor achiziționa caietul de sarcini și se vor înscrie la licitație vor lua la cunoștință despre numărul obligatoriu de lucrători ce urmează a fi preluat odată cu serviciul în cauză. „Tot personalul de acolo este trecut pe transport și distribuție. Sigur, am făcut o informare la fața locului, iar, din ceea ce știu eu, circa 130-140 de persoane au atribuții directe de transport și distribuție. Restul angajaților sunt la alte activități, de recuperare creanțe, fiind reîncadrați, prin modificarea schemei, și prinși pe transport și distribuție. Eu vreau să fiu corect cu salariații de acolo, dar nici nu putem băga pe gât, unui viitor operator, o schemă umflată de personal” a precizat ocupantul fotoliului din Areni. Șeful municipalității crede că studiul de oportunitate va fi gata până la jumătatea lunii viitoare, după care va fi convocată ședința extraordinară a deliberativului, iar aleșii vor aproba atât această documentație, cât și caietul de sarcini pentru lansarea procedurilor licitației. „Consiliul Local a dat mandat Termica să exercite acest serviciu până pe 31 martie. Sper să avem o licitație cât mai favorabilă municipalității, în condițiile în care problema producerii agentului termic este rezolvată prin intrarea în funcțiune a noii centrale a Bioenergy” a evidențiat Lungu, subliniind că, în cazul în care atribuirea serviciului nu se va face până pe 31 martie, Termica va asigura transportul și distribuirea agentului termic și după această dată.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: