„Un proiect dorit de populație…”

Comisia de revizuire a Constituției se va întruni în data de 27 ianuarie pentru a pune de acord proiectul cu observațiile Consiliului Legislativ, dar și cu observațiile Comisiei de la Veneția făcute în urma vizitei de anul trecut, a declarat, ieri, senatorul PSD de Suceava, Ovidiu Donțu, care este și membru al acestei comisii.
 

Potrivit parlamentarului social-democrat, după finalizarea textului proiectului de revizuire, acesta trebuie să treacă prin procedurile parlamentare din Camera Deputaților și Senat, astfel încât să poată fi supus aprobării prin referendum odată cu alegerile europarlamentare. „Sunt încrezător că se va atinge pragul de 50%” a declarat Donțu, care a menționat că organizarea acestui referendum cu alegerile europarlamentare va crește și prezența la acest scrutin electoral. Donțu a mai spus că în colegiul său a discutat despre modificările aduse Constituției cu electoratul și că aceste modificări au fost dezbătute și este convins că în colegiul pe care îl reprezintă participarea la referendumul de aprobare va fi de peste 50 la sută. „E un proiect dorit de populație, pentru că deblochează funcționarea instituțiilor statului în România, deblochează România” a spus senatorul PSD. Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, după ședința USL, într-o conferință de presă susținută alături de Victor Ponta, că USL a decis organizarea referendumului pentru modificarea Constituției odată cu europarlamentarele. „Decizia pe care noi am luat-o este de a organiza un referendum pentru modificarea Constituției odată cu alegerile europarlamentare de la sfârșitul lunii mai” a anunțat Antonescu. El a menționat că până la sfârșitul lunii martie se așteaptă că și din partea Comisiei de la Veneția să existe un punct de vedere asupra proiectului în forma finală.” „Primul proiect major al USL, modificarea Constituției, rămâne o prioritate. Noi am tratat-o ca atare și în cursul anului trecut (…) practic noi am încheiat acest proces de modificare și nu rămâne decât ca observațiile, avizele dacă vreți – nu într-un sens practic, ci într-un sens generic – de la alte instituții interesate, și mai ales de la Comisia de la Veneția, să vină pe forma finală a acestui proiect de modificare a Constituției. În sensul acesta, deja în 27 ianuarie comisia este convocată și până la mijlocul lunii martie, atunci când Comisia de la Veneția se întâlnește și va putea avea o opinie oficială pe forma finală a Constituției, această formă va fi încheiată” a declarat Antonescu. El a susținut că nu crede că instituțiile europene vor avea ce „obiecțiuni majore să opună pentru că și în practica europeană și în România” organizarea simultană a alegerilor europene cu un referendum au mai avut loc. Liderul PNL a precizat că nu crede că prin decizia USL va fi estompată tema alegerilor europarlamentare prin referendumul de revizuire.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: