Primăria ar putea finaliza reabilitarea fostului cinema „Modern” cu fonduri proprii

Finanțarea continuării lucrărilor de reabilitare a fostului cinematograf „Modern” și amenajarea sediului Centrului Cultural „Bucovina” constituite o prioritate de grad zero pentru administrația locală suceveană, a declarat Ion Lungu, primarul municipiului Suceava.
 

Edilul-șef a reliefat că va mai merge încă o dată în București, în ideea contractării unui credit de 4,6 milioane de lei, iar în caz că demersurile se vor solda cu un eșec, intervențiile vor fi duse la capăt prin eforturi financiare locale. „Preocuparea de grad zero pentru mine va fi finalizarea Centrului Cultural Bucovina. Cu proxima ocazie voi merge la București, pentru a ne convinge dacă mai sunt șanse să mai contractăm acel credit, iar dacă nu, indiferent de situație, vom face tot posibilul ca, din încasările la bugetul municipiului Suceava, să asigurăm o finanțare constantă la acest obiectiv” a precizat Lungu. Șeful municipalității spune că a avut discuții cu reprezentanții constructorului, Civica Grup, cărora le-a cerut să se apuce de treabă, întrucât, în prima parte a anului, ca urmare a ritmului mai intens de achitare a obligațiilor fiscale, la bugetul local există mai mulți bani. Totodată, Lungu spune că, având în vedere că, anul acesta, valoarea subvențiilor achitate către Termica va fi mult mai mică decât cele 37 de milioane de lei, din 2013, se va face astfel încât, pentru terminarea lucrărilor, să fie alocate toate fondurile necesare. „Vreau să finalizăm acest proiect important în acest an. Mă voi ocupa personal, prin comandamente și la fața locului, pentru a face și un cinematograf modern în Suceava, astfel încât să nu mai meargă tinerii la Botoșani” a declarat șeful executivului local. Ion Lungu a ținut să precizeze că, în 2013, lucrările au progresat lent, acestea ajungând la stadiul fizic de 85%. Astfel, în 2014 ar urma să fie încheiată execuția, ulterior rămânând de rezolvat problema dotărilor. După terminarea lucrărilor, sala de spectacole va avea 300 de locuri, prin extinderea clădirii vechi obținându-se o suprafață desfășurată de 2.500 mp. Noul imobil extins va avea trei etaje, plus un etaj tehnic, compartimentate în birouri, spații pentru expoziții, magazin, bibliotecă, laboratoare, cabine, depozit pentru costume, spălătorie etc. Primarul Ion Lungu a apreciat că pentru dotări va mai fi cheltuit încă 1 milion de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: