În lunile februarie și martie

Ministerul Educației organizează simulări ale examenelor naționale

Ministerul Educației Naționale a stabilit ca simulările examenelor naționale din anul școlar 2013-2014 să se desfășoare în zilele de 18, 19 și 20 februarie (evaluarea națională pentru elevii clasei a VIII-a), respectiv 3, 4, 5 și 7 martie (bacalaureat).
 

În premieră, începând din acest an, se organizează simulări și pentru elevii de clasa a XI-a – se arată pe edu.ro. Potrivit sursei citate, simulările au un dublu scop: familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naționale, respectiv a unui examen de bacalaureat național și optimizarea rezultatelor obținute de către elevii din învățământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale/liceale. Disciplinele la care se organizează simularea evaluării naționale pentru elevii clasei a VIII-a, în anul școlar 2013 – 2014, sunt: limba și literatura română (18 februarie), limba și literatura maternă – pentru elevii aparținând minorităților naționale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă (19 februarie) și matematică (20 februarie). Afișarea rezultatelor este programată pentru data de 7 martie. Simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat pentru elevii claselor a XI-a și a XII-a din anul școlar 2013-2014 are următorul calendar: limba și literatura română (3 martie), limba și literatura maternă (4 martie), proba obligatorie a profilului (5 martie) și, doar pentru elevii claselor a XII-a, proba la alegere a profilului și specializării (7 martie). Toate probele sunt scrise. Afișarea rezultatelor va avea loc pe data de 14 martie. Rezultatele obținute de elevi la simularea evaluării naționale și la simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat nu se consemnează în catalog. În vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare, rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: