Metoda „Accidentul” a mai făcut o victimă

La sediul Poliției municipiului Câmpulung Moldovenesc s-a prezentat, miercuri, Mariana R., de 44 de ani, din localitate, care a reclamat faptul că fiica ei, R.G., a fost înșelată prin metoda „Accidentul”.
 

Din cercetări, a rezultat că, la data de 8.01.2014, ora 15.05, minora R.G., de 16 ani, aflându-se la domiciliu, a răspuns pe telefonul fix al familiei, purtând o discuție cu un bărbat, ce s-a dat drept tatăl ei și care i-a spus, pe un ton grav, că a avut un accident cu mașina și că a lovit o femeie. Acesta i-a spus că este lovit la gură și i-a cerut să continue discuția cu alt bărbat, ce s-a recomandat a fi avocat și care i-a solicitat ca pentru rezolvarea aspectelor apărute cu victima, ce s-ar fi aflat la spital, să trimită suma de 1500 euro sau 6000 lei. Ulterior, a fost dirijată spre a purta conversația legată de problema tatălui cu un alt bărbat, așa-zis procuror, care i-a solicitat să trimită banii. Întrucât minora nu avea capacitatea legală de a efectua operațiuni bancare, solicitarea sa a fost respinsă de angajații unei bănci din municipiul Câmpulung Moldovenesc, astfel că minorei i-a fost indicată soluția de a trimite suma de bani prin intermediul unui taximetrist. Autorul nu i-a indicat vreo persoană sau vreo societate cu profil taxi, astfel că a trimis suma în parcarea unui supermarket din Suceava, pentru un anume Radu A. Suma de bani de 5.700 lei a fost pusă într-un plic sigilat și, din restul de bani, a achitat costul serviciului către taximetristul Viorel Z., respectiv 200 lei. Pe toată perioada, minorei i s-a solicitat să rămână la telefon până ce banii vor ajunge la destinație și să nu ia legătura cu cineva din familie, fiindu-i indusă ideea că ar putea fi probleme dacă s-ar afla că se încearcă o asemenea rezolvare, motiv pentru care minora nu l-a mai contactat pe taximetrist, aruncând numărul său de telefon, iar acasă a închis telefonul mobil. Pe traseu, taximetristul Viorel Z. a fost contactat pe numărul său, ce a fost furnizat de minoră, de un bărbat ce s-a recomandat a fi Radu P. În parcarea unui centru comercial din Suceava, la ora 17.15, taximetristul a fost abordat de o persoană de sex masculin, în jur de 40-45 ani, ce a solicitat să-i fie înmânat plicul. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, în vederea identificării autorilor și recuperării prejudiciului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: