Meșterul miner

Pe un ton aproape șugubăț, dacă nu ar fi amar, Neculai Mihăiescu, dornean acum, udeștean la origine, ne scrie o lungă misivă în care face, practic, o „revistă a presei” având în față doar ziarul nostru. Nu a învățat deci de la alții cum se omite un ziar – al nostru, de obicei – de la o asemenea „revistă”, dar omul recunoaște că acesta este ziarul pe care îl citește și pe informația căruia se bizuie. „Această educație de a citi ziarele am primit-o încă din anul 1947, din clasa I primară, încă nu abdicase Regele, de la învățătorul meu din Udești, domnul Zezel Popovici…”, ne scrie fostul miner. Și, pornind de la școala sa, Neculai Mihăiescu zăbovește asupra școlii de astăzi, minunându-se de starea ei, emblematizată de incredibila „grevă japoneză a elevilor”, imposibil de imaginat pe vremea sa.
 

Dumitru TEODORESCU

Asemenea lor, la școala de subofițeri de tancuri preda mecanica „un ofițer care era elev la seral în clasa a noua”, dar promovat politic, care a învins vremurile și are acum o pensie de 42 de milioane lei vechi, iar „eu am făcut școala profesională, un liceu teoretic la seral și școala de maiștri preparatori de minereu și am 1300 lei, adică 13 milioane lei.” Și, în același stil, bădia Neculai trece la politică și nu iartă, nu iartă nici PSD, nici PNL, nici PDL. Căci, spune omul nostru cu năduf, „cei care au luptat și au spus adevărul au zăcut în temnițele comuniste, iar altora le dau acum pensii de zeci de ori mai mari decât ale minerilor, ale celor care au construit hidrocentrale, combinatele metalurgice și siderurgice…”. Dar, intrând în jocul minților stăpânilor de astăzi, ne-am putea pune întrebarea cine-i la urma urmei meșterul ăsta miner, ca să-i judece?! Nu-i decât un amărăștean de nostalgic, care are impresia că a fost izgonit din rai și care-i face responsabili de această situație pe liderii noștri carismatici de astăzi. Cei care vin să ne convingă că Raiul de fapt nici nu există. Doar Iadul, în care coborâm și tot coborâm…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: