Municipalitatea suceveană intensifică demersurile pentru desemnarea noului operator de transport de agent termic

> Firmele de insolvență au anunțat că, în condițiile în care continuă să se înregistreze pierderi, Termica renunță la activitatea cu pricina > După ce Consiliul Local a votat acest lucru, pe 31 martie încetează contractul de concesionare încheiat între Primărie și Termica încă din decembrie 1999
 

O firmă bucureșteană va întocmi studiul de oportunitate privind identificarea soluțiilor pentru exploatarea eficientă a sistemului de transport, distribuire și furnizare a energiei termice în municipiul Suceava. În urma selecției de oferte, a fost aleasă societatea comercială ATH Energ București, pentru 125.000 de lei, firma din Capitală fiind obligată ca, în termen de 35 de zile de la primirea tuturor informațiilor, să finalizeze documentația în cauză. Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat ieri, într-o conferință de presă, că studiul va prezenta toate aspectele referitoare la serviciul de transport și distribuire a agentului termic în sistem centralizat, inclusiv schema personalului necesar. „Sper ca, până la sfârșitul lunii ianuarie, să avem acest studiu de oportunitate. Este vorba despre o firmă profesionistă, care lucrează în domeniu și care nu va lăsa loc niciunei interpretări subiective, precum că Primăria ar fi dat comandă cuiva sau că Termica a preferat pe altcineva” a precizat ocupantului fotoliului din Areni. Caietul de sarcini va fi întocmit de specialiștii executivului sucevean, acesta din urmă și declanșarea procedurii licitației pentru concesionarea serviciului amintit urmând a fi aprobate, în februarie, într-o ședință extraordinară a deliberativului municipal. Procedura trebuie grăbită, întrucât deliberativul local a votat încetarea, de la 31 martie 2014, a contractului de concesionare a serviciului de transport, distribuire și furnizare a energiei termice nr. 33.689 din 14 decembrie 1999, încheiat între municipiul Suceava și societatea comercială Termica. Consiliul Local a luat această din urmă hotărâre după ce firmele care derulează procedura de insolvență au anunțat Primăria municipiului Suceava că, în condițiile în care Termica continuă să înregistreze pierderi, creditorii majoritari înscriși în tabelul preliminar al creanțelor renunță să mai presteze serviciul respectiv. „În plus, începând cu luna iunie 2014, expiră licența celor de la Termica și suntem obligați să avem un alt operator” a reliefat primarul municipiului Suceava.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI