În municipiul Suceava

Problema maidanezilor ar urma să fie rezolvată după finele lunii martie

> „Este o problemă care produce foarte mult disconfort, în special copiilor și oamenilor în vârstă” a reliefat primarul Ion Lungu
Problema gestionării câinilor fără stăpân din municipiul Suceava ar putea fi soluționată definitiv după 31 martie 2014. Ion Lungu, primarul Sucevei, spune că normele metodologice de aplicare a legii în cauză au fost adoptate și că urmează a se trece la aplicarea acestora. „Se mai dă o perioadă de inventariere, de întocmire a evidenței, până la data de 31 martie 2014, după care va trebui să luăm o decizie, în conformitate cu legea” precizează șeful executivului municipal sucevean. Lungu apelează la asociațiile pentru protecția animalelor să se implice în gestionarea câinilor fără stăpân, însă doar în mod serios, astfel încât maidanezii adunați să nu mai revină pe străzi. „Ne dorim ca toate asociațiile de protecția animalelor să vină alături de Primărie, pentru a se aduna mai mulți câini. Însă, nu doar la modul scriptic, declarativ, că se iau 100 de câini care nu se știe unde sunt duși. Trebuie mai întâi să vedem dacă aceste asociații au adăpost și dacă pot oferi condiții de îngrijire” a subliniat Lungu.
 

Edilul-șef face acest demers după ce, la finele lui octombrie 2013, consilierii locali au respins proiectul de hotărâre privind aprobarea asocierii dintre municipiul Suceava și Asociația pentru protecția animalelor „Pro anima”, în vederea derulării programului de gestionare a câinilor comunitari fără stăpân. Aceasta în condițiile în care „Pro Anima” se angaja să asigure hrana pentru animale, dotarea blocului operator de sterilizare, microciparea și medicamentele necesare, în timp ce municipalității îi revenea obligația plății contravalorii activității de prindere și transportare a cânilor, a pazei adăposturilor, dar și cea a derulării procedurilor adopției caninelor. Șeful administrației locale accentuează că se fac eforturi „disperate” pentru rezolvarea problemei câinilor fără stăpân, locuitorii municipiului reclamând că, după ce animalele au fost ridicate dintr-o anumită zonă, acestea au revenit „acasă” sau altele noi le-au luat locul. „Este o problemă care produce foarte mult disconfort, în special copiilor și oamenilor în vârstă” a reliefat Ion Lungu. În spațiile special amenajate din Lunca Sucevei sunt strânși 1.500 de câini, apreciindu-se că pe străzi hoinăresc încă în jur de 1500.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: