Patriotism local, un cuvânt cu semnificație deosebită pentru jucătorii de la CSM Suceava

Majoritatea echipelor din Suceava se bazează pe jucători crescuți la nivel local, lucru îmbucurător, pentru că demonstrează afinitatea tinerilor bucovineni pentru sport. Una dintre formațiile la care cuvântul patriotism local are o valoare deosebită este cea de volei masculin CSM Suceava.
 

De o bucată bună de timp, la această grupare evoluează un nucleu de sportivi care au fost și la bine și la greu alături de echipa Sucevei. Toți acești jucători au crescut la LPS Suceava și au rămas pe aceste meleaguri înțelegând dificultățile cu care se confruntă voleiul sucevean și sportul în general. Andrei Sasu este un jucător din pepiniera proprie care de la 14 ani evoluează sub culorile formațiilor sucevene de juniori și apoi seniori. La 27 de ani, Sasu este căpitanul formației CSM Suceava și principalul factor de echilibru în cadrul grupării pregătite de profesorul Victor Pancu. Alături de Andrei Sasu, Tudor Orășanu este unul din „veteranii” echipei reprezentativei orașului Suceava. La doar 29 de ani el are deja 15 în care joacă pentru acest oraș. Alături de „liberoul” Orășanu îl găsim și acum în echipă pe Andrei Giurcă și el de mic la echipa suceveană. Sportiv modest și serios, el a rămas la prima lui dragoste, voleiul, chiar dacă are și un serviciu destul de solicitant. Pe lângă cei trei în putem trece și pe Robert Pietraru, sportiv care a ales să joace pentru CSM Suceava, deși ar și putut să încerce și altă variantă. Nu trebuie uitat decanul de vârstă Lucian Huțuleac care se „chinuie” de mult timp să revină alături de părinții săi acasă la Suceava. Se fac și acum eforturi pentru a-l putea transfera cu serviciul pe acest sportiv de excepție. Alături de acești jucători emblematici pentru CSM Suceava, trebuie să-i punem și pe cei mai tineri, Marius Gontariu, Andrei Tanasă și Emilian Amariei, ultimii fiind doi fălticeneni care au ales Suceava pentru a putea să-și dezvolte cariera. Să ne amintim de Ștefan Lupu și Cosmin Andone, jucători descoperiți la Colegiul Național „Nicu Gane” Fălticeni, dar care s-au afirmat și au promovat în primul eșalon al voleiului românesc la CSM Suceava. Faptul că sportivii născuți și crescuți în zona Sucevei au ales să facă eforturi pentru echipa locală este un motiv de mândrie și un lucru care trebuie să dea de gândit tuturor celor care se ocupă de fenomenul sportiv. Una este să ai în echipă jucători care sunt trup și suflet pentru formația lor, care au rude și părinți în tribune și care fac totul pentru cei la care țin. Ar trebui să fim atenți în primul rând cu copiii noștri, să le asigurăm cele mai bune condiții și să le oferim lor prima șansă.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI