Lucrătorii din transportul și distribuirea agentului termic se tem că vor rămâne pe drumuri

> Firmele de insolvență de la „Termica” au avertizat că renunță la această activitate, iar deliberativul local a aprobat delegarea prin concesionare a gestiunii serviciului public în cauză > „Trebuie să convenim o serie de măsuri de protecție socială a salariaților afectați, care să fie incluse sub forma unui pachet social în caietul de sarcini”, a declarat liderul de sindicat, Iordănel Secrieru
 

Sindicaliștii de la societatea comercială în insolvență „Termica” Suceava sunt nemulțumiți că nu au fost informați și consultați în legătură cu intenția de transferare a activității de transport, distribuire și furnizare a agentului termic către un alt operator. Printr-o adresă remisă Primăriei municipiului Suceava, Sindicatul „Prometeu” atrage atenția că, potrivit reglementărilor europene transpuse în legislația românească, transferarea respectivă implică inclusiv protejarea angajaților afectați. Sindicaliștii invocă și prevederile Codului Muncii, conform cărora drepturile și obligațiile care decurg dintr-un contract de muncă vor fi transferate integral către noul operator. „Solicităm o întâlnire cu toți factorii implicați, ocazie cu care să convenim o serie de măsuri de protecție socială a salariaților afectați, măsuri care să fie incluse sub forma unui pachet social în caietul de sarcini de atribuire a activității de termoficare centralizată și, mai apoi, în contractul de concesiune care va fi semnat cu operatorul desemnat în urma licitației sau încredințării directe”, se arată în adresa semnată de liderul sindical Iordănel Secrieru, în care se menționează că, urmarea a transferării activității, „nici cedentul, nici cesionarul nu pot concedia personalul”. Intervenția sindicaliștilor este urmarea ședinței extraordinare a Consiliului Local din această lună, în care aleșii locali au votat încetarea, începând cu data de 31 martie 2014, a contractului de concesionare a serviciului de transport, distribuire și furnizare a energiei termice nr. 33.689 din 14 decembrie 1999, încheiat între municipiul Suceava și societatea comercială „Termica”. Tot atunci, deliberativul local a aprobat delegarea prin concesionare a gestiunii serviciului public de transport, distribuire și furnizare a energiei termice produse în sistem centralizat în reședința de județ. Autoritățile locale sucevene au fost obligate la aceste demersuri ca urmare a unor adrese ale firmelor care derulează procedura de insolvență de la Termica, acestea anunțând Primăria municipiului Suceava că, în condițiile în care concesionarul continuă să înregistreze pierderi, „creditorii majoritari înscriși în tabelul preliminar al creanțelor nu sunt de acord cu continuarea activității”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: