„React 2013”

Evaziuni fiscale cu lemn puse pe tavă parchetului

În cadrul planului de acțiune ,,React 2013”, polițiștii au efectuat verificări specifice și au constatat trei infracțiuni legate de achiziția și comercializarea de material lemnos.
 

În cele trei cauze s-a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârșirea faptelor de ,,evaziune fiscală”, prejudiciul total ridicându-se la aproape 50.000 lei. La 26.11.2013, la propunerea IPJ Suceava, Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a confirmat începerea urmăririi penale față de Ion H., de 49 de ani, din comuna Păltinoasa, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală. În sarcina acestuia s-a reținut că, în calitate de administrator al unei societăți comerciale tip „întreprindere individuală”, în perioada februarie – iulie 2011, a înregistrat în contabilitate operațiuni fictive de achiziție material lemnos, pe baza unor documente falsificate, ce nu pot fi considerate documente legale de proveniență. Cantitatea totală de material lemnos achiziționată pe baza acestor documente este de 157,55 mc lemn rotund rășinoase, în valoare de 29.392,8 lei, informează IPJ Suceava. Prin această activitate infracțională s-a cauzat un prejudiciu bugetului de stat în valoare de 11.677 lei, reprezentând impozit pe profit și TVA. Tot la data de 26.11.2013, la propunerea IPJ Suceava, Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a confirmat începerea urmăririi penale față de Gheorghe N., de 41 de ani, din orașul Gura Humorului, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală. În sarcina acestuia s-a reținut că, în calitate de administrator al unei societăți comerciale din Gura Humorului, în luna februarie 2011, a înregistrat în contabilitate operațiuni fictive de achiziție material lemnos, pe baza unor documente falsificate, ce nu pot fi considerate documente legale de proveniență. Cantitatea totală de material lemnos achiziționată pe baza acestor documente este de 52,18 mc lemn rotund rășinoase, în valoare de 9.914,20 lei. Prin această activitate infracțională, s-a cauzat un prejudiciu bugetului de stat în valoare de 3.965 lei, reprezentând impozit pe profit și TVA. De asemenea, în urma verificărilor efectuate de polițiști și a propunerilor procedurale înaintate, Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a confirmat începerea urmăririi penale față de Ioan R., de 35 de ani, din orașul Frasin, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală. În sarcina acestuia s-a reținut că, în calitate de administrator al unei societăți comerciale din Doroteia, în perioada ianuarie-martie 2011, nu a înregistrat în contabilitate veniturile realizate din comercializarea materialului lemnos, prin această activitate infracțională cauzându-se un prejudiciu bugetului de stat în valoare de 28.131 lei, reprezentând impozit pe profit. După definitivarea cercetărilor, în toate cauzele se va dispune procedural, dă asigurări poliția județului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: