De Ziua Bucovinei la „Zorile Bucovinei”

De Ziua Bucovinei, Societatea Jurnaliștilor Români Independenți din Regiunea Cernăuți, împreună cu Fundația Culturală ,,Leca Morariu” Suceava și cu Filiala Suceava a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, a organizat miercuri, 27 noiembrie 2013, la redacția ziarului ,,Zorile Bucovinei” din Cernăuți – ziarul românilor din Ucraina, o manifestare de cinstire a două personalități originare din Cernăuți, Leca Morariu și Dragoș Vitencu.
 

Figuri luminoase, publiciști și scriitori, condeie de indiscutabil talent, ei au fost readuși printre intelectualii cernăuțeni prezenți la manifestare de două cărți: ,,Scrisori de la Dumnezeu” de Dragoș Vitencu, Editura Karl A. Romstorfer, Suceava, 2012, ediție îngrijită de dr. Aura Brădățan, și ,,O casă a altei vremi” de Doina Cernica, Editura Mușatinii, Suceava, 2013. Despre cartea lui Dragoș Vitencu a vorbit Maria Toacă. Dr. Alis Niculică i-a evocat pe Leca Morariu și Octavia Lupu Morariu, pe fundalul portretului de epocă al Morărenilor, valoroasă dinastie culturală a Bucovinei. Maria Olar, președinta Fundației Culturale ,,Leca Morariu” Suceava, s-a referit în continuare la activitatea acestei fundații menite să le perpetueze memoria, fundație pe care a întemeiat-o acum zece ani. În încheiere, Doina Cernica a prezentat volumul de publicistică (articole apărute în principal în ,,Crai nou” Suceava) ,,O casă a altei vremi”, consacrat amintirii marelui cărturar bucovinean, Morărenilor și Fundației Culturale ,,Leca Morariu” la un deceniu de existență. De Ziua Bucovinei la „Zorile Bucovinei” a participat E.S. dna consul general Eleonora Moldovan. De asemenea, monahiile Elena Simionovici și dr. Gabriela Platon de la Voroneț.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: