Suceava

Doar 28 din 110 asociații de proprietari ar trebui să primească agent termic pentru încălzirea locuințelor

> Populația plătește, pe medie, abia facturile lunii februarie, „de aceea nu cred că un operator privat va accepta o asemenea situație” a avertizat administratorul special al Termica, Ovidiu Dumitrescu > „Nu vrem să mai ținem pe nimeni cu forța la sistemul centralizat de termoficare, însă cei care rămân trebuie să plătească” a pus în vedere edilul-șef Ion Lungu
„Devine din ce în ce mai fierbinte problema achitării consumurilor” a tras un semnal de alarmă administratorul special al Termica, Ovidiu Dumitrescu, ieri, în cadrul întâlnirii lunare cu președinții și administratorii de asociații de proprietari din municipiul Suceava. Dumitrescu face această intervenție după ce, în urma analizelor, s-a constatat că doar 28 din cele 110 asociații de proprietari sunt cu plata la zi. „Dacă am aplica legislația și contractele în vigoare, doar acestea ar trebui să beneficieze de energie termică. Pe medie, populația plătește doar facturile de la începutul lunii februarie, deci mai sunt de plătit două luni și jumătate din iarna trecută. Este un decalaj foarte greu de suportat, aceasta fiind, de altfel, una dintre cauzele pentru care Termica a ajuns cum a ajuns. De aceea nu cred că un operator privat va accepta o asemenea situație” a avertizat Dumitrescu.
 

Luna trecută, de la populație s-au încasat circa 1,3 milioane de lei, în condițiile în care numai factura pentru gazele naturale consumate s-a ridicat la 2 milioane de lei, la care se adaugă încă 700.000 de lei contravaloarea energiei electrice și apei folosite în producerea agentului termic. „Cineva trebuie să pună diferența și nu știm cine” a subliniat administratorul special al Termica. El informează că, în prezent, 54 de scări de bloc nu beneficiază de agent termic pentru încălzire, acestea având de onorat facturi încă din anii 2008, 2009 sau 2010. Administratorul special a făcut apel la șefii de asociații de proprietari să-i lămurească pe consumatorii casnici ca, în baza unei eșalonări stricte, să-și mai reducă din datorii. Ovidiu Dumitrescu a remarcat, ca aspect pozitiv, că, în ultima lună, de la populație s-a încasat aproape de două ori mai mult decât factura lunii anterioare, menționând că, și așa, restanțele rămân foarte mari. La rându-i, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a evidențiat că, după intrarea în sistem a noii centrale termice în cogenerare a Bioenergy, rămâne o problemă de fond, „cea a plății acestui serviciu”. „A venit momentul adevărului. Nu vrem să mai ținem pe nimeni cu forța la sistemul centralizat de termoficare, însă cei care rămân trebuie să plătească” a accentuat Ion Lungu.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI