Un neobosit cercetător

Cunoscut și apreciat cercetător în domeniul biologiei, prof. dr. George Istrate a primit de curând un nou premiu pentru activitatea sa publicistică.
 

De data aceasta, Fundația Culturală Bucovina i-a conferit Premiul pentru Carte Monografică, în speță „Traian I. Ștefureac – pedagog, om de știință, ocrotitor al naturii din Bucovina”, carte scrisă în colaborare cu prof. Petru Bejinariu din Rădăuți. Prof. dr. George Istrate nu este nici la prima lucrare, nici la prima distincție. De-a lungul anilor a scris și publicat în diverse reviste de specialitate numeroase studii, rezultat al cercetărilor în domeniu, pe care le face de peste 40 de ani. Printre lucrările ieșite de sub tipar în ultimii ani (scrise în calitate de autor sau de coautor), pe lângă cartea despre omul de știință Traian I. Ștefureac, menționată mai sus, amintim ,,Câmpulung Moldovenesc. Monografie turistică” (împreună cu Gheorghe Popa) și ,,Câmpulungul Moldovenesc și împrejurimile lui. Contribuții bibliografice” (în colaborare cu Grațian Jucan). În octombrie 2013, autorul a publicat în revista ,,Dulce Bucovină”, editată, sub egida Institutului de Învățământ și Cercetare în Turism „IPI Bucovina” (director Ioan Ițco), un interesant articol despre ,,Rezervații naturale din Bucovina”, articol ce va fi continuat de noi cercetări în acest domeniu și altele privind comorile Bucovinei. Neastâmpăratul cercetător, trecut de trei sferturi de veac, continuă să lucreze și să lase posterității noi lucrări de interes științific și nu numai. Astfel, acum lucrează la o cronică a turismului bucovinean ,,Fondatori și animatori de seamă”. Pentru că deviza sa în viață rămâne ,,Am trăit clipa, am folosit timpul și am lăsat o urmă de folos altora.”

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: