La Liga Aleșilor Locali din PSD

Social-democrații suceveni au avertizat în legătură cu modul în care se va aplica descentralizarea

Aleșii locali PSD Suceava care au participat, în weekend, la lucrările Ligii Aleșilor Locali din PSD, au anunțat că sprijină proiectul legii descentralizării, dar că atrag atenția asupra modului în care se va realiza acest proces.
 

Potrivit unui comunicat al PSD Suceava, Organizația Județeană a Partidului Social Democrat Suceava a luat parte, cu o delegație importantă, la lucrările Consiliului Național al Partidului Social Democrat desfășurate în weekend, în București, la Palatul Parlamentului și la Sala Palatului. Din delegație au făcut parte pe lângă cei 27 de membri în Consiliul Național al PSD și 30 de invitați. Lucrările Consiliului Național PSD au fost precedate vineri de cea de-a III-a ediție a „Atelierelor Viitorului”. Scopul lor este de a operaționaliza, prin dezbateri deschise, găsirea de soluții concrete pentru provocările sociale existente: combaterea excluziunii sociale, reducerea decalajelor între oameni, creșterea economică, crearea locurilor de muncă și relansarea României. Tema centrală a dezbaterilor din această ediție a „Atelierelor Viitorului” s-a concentrat pe găsirea de soluții pentru asigurarea condițiilor necesare pentru ca românul din 2018, la un secol de la constituirea României moderne, să fie cât mai aproape de nivelul Occidentului. „Trebuie să explicăm clar oamenilor care este poziția noastră față de rolul statului în societatea românească modernă, care sunt funcțiile și responsabilitățile sale. Nu putem ignora reproșurile cetățenilor la adresa statului, care se referă la slăbiciunea sa, la ineficiența sa, la proasta gestionare a banilor publici, la birocrație și la corupție, la funcționarea lui în folos privat, nu public. Buna guvernare înseamnă și reformarea statului, dar nu prin dispariția lui, ci prin adaptarea lui la nevoile și așteptările românilor și prin întărirea lui. Statul român trebuie să rămână un stat social, dacă vrem să respectăm prevederile Constituției!” a declarat președintele PSD, Victor Ponta. În cea de-a doua jumătate a zilei de vineri, a avut loc Liga Aleșilor Locali a Partidului Social Democrat, având ca temă principală proiectul privind descentralizarea ce urmează a fi promovat de către guvern. Președintele PSD Suceava și aleșii locali suceveni prezenți la eveniment au transmis un semnal de sprijin, dar în același timp și un semnal de alarmă pentru modul cum va fi aplicat acest proiect.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: