Expoziția Salonului de grafică satirică „Bucovina”

„Trend ascendent” al valorii artistice

Peste 60 de caricaturi de înaltă ținută artistică și umor rafinat pot fi admirate, până aproape de sfârșitul lui noiembrie, pe simezele din holul Muzeului de Istorie, în cadrul Salonului de grafică satirică „Bucovina” deschis ieri.
 

Organizatorii au ales pentru această expoziție caricaturile premiate, precum și cele considerate a fi mai reprezentative dintre cele 539 de lucrări trimise în concurs, semnate de 190 de caricaturiști din 50 de țări. Tema de anul acesta a fost „Cine va salva pământul? Noi sau ei?” „Este un salon de înaltă ținută artistică, începând de la temă. Anul acesta s-a remarcat o creștere în valoare a lucrărilor, putem spune că acest salon este pe un trend ascendent” ne-a spus Mihai Pînzaru-PIM, unul din membrii juriului. Reamintim că Marele Premiu „Bucovina”, în valoare de 500 de euro, a fost câștigat, la ediția a VII-a, de anul acesta, de Sasha Dimitrijevic din Bosnia. Salonul de grafică satirică a crescut în fiecare an, de la prima ediție desfășurată în 2007, când 25 de caricaturiști din 14 țări au participat cu 75 de caricaturi, în anul următor fiind 165 de caricaturiști din 46 de țări cu 501 caricaturi. Vârful participării, ca număr de caricaturiști și lucrări trimise, a fost anul trecut: 313 caricaturiști din 60 de țări cu 935 lucrări.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: