oKilă peste tot

Guvernul „bugetă” din nou

Atât în campania electorală de anul trecut, cât și după ce s-au văzut instalați la putere (până pe la mijlocul anului în curs), aleșii noștri s-au tot lăudat că vor face din… buget (ca să nu zic vorba aia) bici.
 

Și-l vor face să și pocnească. Ei bine, din toată chestia s-a rămas doar cu diareea verbală. Că, uite, vine sfârșitul fatidicului 2013 (al naibii, la americani ultimele cifre poartă noroc) și se fac rectificări bugetare… „în minus”. Da, dar în minus pentru unele domenii. Spre exemplu: la muncă, la dezvoltare, la mediu, la transporturi, la economie, la agricultură, la sănătate, la apărare și pe la informatizare. În schimb, se vor aloca leuți suplimentari la interne și externe, la justiție și…? Și, bineînțeles, Camera deputaților (nu scriu al doilea cuvânt cu literă mare nici dacă mă pică vreunul cu ceară). Și chiar mă întreba un coleg, cu privire la noua politică de împărțeală a actualului guvern, referitor la prima parte, dacă nu se taie ceva și de la greviștii din învățământ. Păi la ăștia doar să le mai taie gâtul, că altceva nu mai au ce. Oricum, „e de bine”. O să mai aibă polițiștii bani de benzină ca să aibă cu ce căra varză, ăia de la externe pentru concedii (ei le spun deplasări în interes de serviciu) prin diferite țări de soare pline (că vine iarna, îndată, și pe la noi), ăia de la justiție pentru a nu „accidenta” doar o anumită parte a politicienilor, iar deputații… he, he, he, he… pentru câte (n-am spațiu să enumăr „pohtele” aleșilor). În rest, era vorba aia încurajatoare cum că „o să fie bine și la vară cald”. Problema e că, deși am intrat, oficial, în sezonul de iarnă, la noi e cald, iar în chestia cu binele nici Ăl de Sus nu cred că mai face pronosticuri pe când o să fie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: