Ajutoarele în produse alimentare de la UE au dus la creșterea ratei șomajului

> Pentru a primi pachetele, 290 de persoane au cerut de la AJOFM adeverințe din care să rezulte că se află în căutarea unui loc de muncă
 

În județul Suceava, rata șomajului a ajuns, la finele lunii octombrie 2013, la nivelul de 5,72%, în creștere cu 0,49% față de sfârșitul lunii anterioare, a anunțat ieri, într-o conferință de presă, directorul executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, Mirela Adomnicăi. Oficialul AJOFM spune că responsabilă pentru „ușorul” salt al ratei șomajului este intrarea în plată, începând cu luna octombrie, a absolvenților din promoția 2013. Ea precizează că un aport la această evoluție l-a avut și distribuirea ajutoarelor în produse alimentare acordate prin programul specific al Uniunii Europene. „O altă explicație pentru creșterea ușoară a ratei șomajului o reprezintă acele persoane care au vrut să beneficieze de ajutoarele alimentare suportate din fondurile Uniunii Europene și care, pentru a se putea regăsi pe liste afișate la primării, trebuia, în primul rând, să fie luate în evidență, la agenția noastră, ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă” subliniază Adomnicăi. La această dată, în evidența AJOFM Suceava se află 14.938 de persoane, iar 55% din total, adică 7.999 de persoane, reprezintă categoria șomerilor neindemnizați. Șefa AJOFM spune că în această categorie intră beneficiarii Legii venitului minim garantat, potrivit Legii 426/2001, și care se prezintă o dată la 3 luni pentru a obține adeverință potrivit căreia cei în cauză se află în căutarea unui loc de muncă. De asemenea, tot aici intră și cele 290 de persoane care au cerut adeverința necesară la ridicarea pachetelor alimentare din fonduri comunitare pentru persoanele cele mai defavorizate. Mirela Adomnicăi a reliefat că, în acest moment, în plată sunt 2.083 de absolvenți, față de septembrie numărul beneficiarilor din rândul acestei categorii dublându-se.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: