Primarii să fie pregătiți: după 20 noiembrie vine iarna !

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a avertizat, ieri, primarii din județ să fie pregătiți de intervenții în situația în care, potrivit prognozei ANM, după data de 20 noiembrie sunt condiții de temperatură pentru precipitații sub formă de ninsoare.
 

El a arătat că, pentru deszăpezirea drumurilor județene, Consiliul Județean Suceava a semnat deja contractul, iar pentru drumurile naționale au fost stabiliți câștigătorii licitației, urmând să fie semnate și contractele. Sinescu a spus că la primării sunt 162 de utilaje de intervenție pentru perioada de iarnă, iar totalul de utilaje de intervenție din județ este de 362. El le-a cerut primarilor flexibilitate și să intervină, dacă este nevoie, cu utilajele locale și pe celelalte categorii de drumuri, dând asigurări că, la rândul lor, aceștia vor fi sprijiniți în acțiunile de deszăpezire de firmele care acționează pe drumurile județene sau cele naționale. Totodată, prefectul a atras atenția ca, în caz de avertizări meteo de vreme severă, primarii să ia măsuri ca persoanele care au nevoie de dializă să fie transportate din timp la spital. El a spus că Prefectura va transmite primăriilor listele cu persoanele care necesită dializă, dar și cu programarea acestora la spital pentru ca autoritățile locale să fie în cunoștință de cauză și să facă demersurile pentru ca respectivii pacienți să beneficieze de tratament.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: